Italienska tankar om mat
99.00kr
Det här talet passar att hållas i alla sammanhang som har någon koppling till Italien och italiensk mat där åhörarna inte redan kan och vet allt om ämnet. Det är informativt och berättar en del om hur de olika regionala köken i Italien ser på matlagning och råvaror. Eftersom talet dels är undervisande passar det inte som tacktal, men innehållet kan inspirera den som skall hålla ett tacktal vid en italiensk-inspirerad middag.
Ur talet:
Mat är liv. Italienaren har förstått detta till fullo och gjort maten till kultur. Den skall vara så enkel, ursprunglig och obearbetad som möjligt. Maten skall inte förvandlas till något annat än vad den är. Den skall inte förkläs i såser och massvis av kryddor, utan smaka som den är när den plockas, fiskas eller nackas.
[…]
Vi har Piemonte med sina världsberömda Barolo-viner och kungen bland tryfflar; den vita från Alba. Vi har Toscana med Chianti-viner, utsökt olivolja och traditionen att ta till vara allt på djuren. Här tillagas tunga och lever på det mest delikata sätt, och ingen skulle få för sig att kasta något.
[…]
Mat är liv. Italienaren har förstått detta till fullo och gjort maten till kultur. Den skall vara så enkel, ursprunglig och obearbetad som möjligt. Maten skall inte förvandlas till något annat än vad den är. Den skall inte förkläs i såser och massvis av kryddor, utan smaka som den är när den plockas, fiskas eller nackas.
[…]
Vi har Piemonte med sina världsberömda Barolo-viner och kungen bland tryfflar; den vita från Alba. Vi har Toscana med Chianti-viner, utsökt olivolja och traditionen att ta till vara allt på djuren. Här tillagas tunga och lever på det mest delikata sätt, och ingen skulle få för sig att kasta något.
[…]
Du får talet i PDF-format direkt efter köp.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.